</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Salariul minim s-ar putea majora la 2300 lei incepand cu 1 ianuarie 2021

Salariul minim s-ar putea majora la 2300 lei incepand cu 1 ianuarie 2021

In data de 28.12.2020 a fost publicat pe site-ul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale proiectul de Hotarare a Guvernului pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Acesta prevede ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 169,333 ore pe luna, reprezentand 13,583 lei/ora.

De asemenea, proiectul prevede incepand cu data de 1 ianuarie 2021, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, se mentine la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169,333 ore in medie pe luna, reprezentand 13,878 lei/ora.

In situatia mentinerii nivelului contributiilor sociale si a impozitului pe venit, salariul net aferent unui brut de 2.300 lei ar fi in valoare de 1 386 lei, cu 40 lei mai mare fata de nivelul salariului minim net din anul 2020. Vezi aici calculul complet!

Proiectul de Hotarare de Guvern se afla momentan in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, iar propunerile, sugestiile si opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail:dezbateri@mmuncii.gov.ro, in termen de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site, respectiv 28.12.2020 - 06.01.2021.

Asadar, proiectul nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare este necesar sa fie adoptat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide