</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Salariul minim brut se poate majora de la 01 iulie, conform proiectului de HG pus in dezbatere

Salariul minim brut se poate majora de la 01 iulie, conform proiectului de HG pus in dezbatere

În data de 28 mai 2024, a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii, proiectul de hotărâre prin care salariul minim brut pe țară garantat în plată se va majora de la 01 iulie la 3.700 de lei, deci cu 400 de lei față de valoarea în vigoare la acest moment, 3.300 lei.

Potrivit proiectului HG: “Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 168,000 ore pe lună, reprezentând 22,024 lei/oră.”

Pentru un salariu minim brut de 3.700 de lei, salariatul va primi un salariu net de 2.321 de lei, dacă majorarea va deveni oficială, începând cu 01 iulie 2024.

Pentru domeniile construcţii şi agroalimentar nu avem momentan niciun proiect de majorare pus în dezbatere, astfel, în prezent pentru domeniul construcții se aplică salariul minim brut de 4.582 de lei iar în sectorul agricol și industria agroalimentară, salariul minim brut este de 3.436 lei, ceea ce înseamnă că dacă se aprobă proiectul pus în dezbatere, salariul minim brut garantat în plată de la 01 iulie 2024 de 3.700 de lei, va fi mai mare decât salariul minim din sectorul agroalimentar.

Proiectul de HG trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a putea fi pus în aplicare.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide