</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Salariul minim ar putea creste incepand cu 1 ianuarie 2019

Salariul minim ar putea creste incepand cu 1 ianuarie 2019

Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale a fost publicat proiectul de Hotarare pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara. Conform prevederilor actului normativ, salariul minim ar creste incepand cu 1 ianuarie 2019 la 2.050 lei pentru un program complet de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, cu 150 lei fata de nivelul salariului minim din anul 2018.

Similar anilor trecuti, se mentine prevedrea ca salariul minim de baza brut pe tara stabilit prin Hotarare de Guvern pentru programul complet de lucru nu include sporuri si alte adaosuri.

In situatia mentinerii nivelului contributiilor sociale si a impozitului pe venit, salariul net aferent unui brut de 2.050 lei ar fi in valoare de 1247 lei, cu 85 lei in plus fata de nivelul salariului minim net din anul 2018. Vezi aici calculul complet!

Odata cu modificarea salariului minim, se majoreaza toate celelalte contributii calculate raportate la acesta, cum ar fi contributia la fondul de handicap, contributiile la sanatate si pensii ce nu pot fi mai mici decat nivelul celor calculate pentru salariul minim in situatia in care salariatul obtine un singur venit sub nivelul acestuia.

Vezi aici evolutia salariului minim incepand cu anul 2000

Proiectul nu se aplica inca, acesta este in dezbatere publica pana la data de 06.10.2018, timp in care sugestiile si opiniile pot fi transmise catre adresa  dezbateri@mmuncii.gov.ro. Ulterior modificarii si/sau aprobarii, acesta va fi publicat in Monitorul Oficial pentru putea fi pus in aplicare.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide