</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Retinerile pt asig de sanatate si pensie se fac dupa calcularea indemnizatiei din venitul brut? Deci sunt platita mai putin decat 75% brut?

Concedii 12 nov 2019
Suma neta a concediului medical
 • Maria Ciudin 19 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de angajator sau din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (indemnizatia aferenta concediului medical) este inclusa in totalul veniturilor brute incasate de salariat, impreuna cu salariul aferent orelor lucrate din luna. Pentru indemnizatia de asigurari sociale de sanatate se va datora impozit pe venit in cota de 10%, precum si contributia de asigurari sociale in cota de 25%, nu si contributia de asigurari sociale de sanatate.

  Asadar, asupra totalului veniturilor brute se va aplica cota de 25% aferenta contributiei de asigurari sociale. Ulterior, se calculeaza venitul net, prin scaderea din totalul veniturilor brute a contributiilor sociale obligatorii (fara sa se aplice contributia de asigurari sociale de sanatate asupra indemnizatiei de concediu medical). Asupra venitului net se aplica cota de 10% de impozit pe venit, rezultand salariul net. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide