</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Restrictii la nivelul municipiului Bucuresti. Angajatii afectati de aceste masuri vor primi indemnizatie de somaj tehnic

Restrictii la nivelul municipiului Bucuresti. Angajatii afectati de aceste masuri vor primi indemnizatie de somaj tehnic

Astazi, 07.10.2020, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 20 din 07.10.2020, instituind noi masuri restrictive in contextul numarului mare de cazuri de infectari cu virusul SARS-CoV-2 inregistrat in ultima perioada.

Incepand cu data de 08.10.2020, se dispun urmatoarele masuri:

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati in baruri, cluburi si discoteci, nu este permisa in municipiul Bucuresti

- Activitatea operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu exceptia pariurilor si a loteriilor unde se elibereaza bilet, cu respectarea regulilor de distantare si a masurilor de siguranta sanitara, nu este permisa in Bucuresti.

De asemenea, in intervalul orar 07:45-21:15, de luni pana vineri, in toate spatiile publice deschise aflate pe o raza de 50 metri, calculata de la portile de acces in unitatile de invatamant, purtarea masii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani.

Primaria Municipiului Bucuresti, precum si primariile sectoarelor 1-6 afiseaza la loc vizibil si marcheaza fiecare cale de acces (bulevarde, strazi, alei, etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spatiilor publice deschise aflate pe o raza de 50 metri, calculata de la portile de acces in unitatile de invatamant.

Ieri, 06.10.2020, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 19 din 06.10.2020. Incepand cu data de 07.10.2020, s-au dispus urmatoarele masuri:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice de tipul restaurantelor, cafenelelor, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Bucuresti (prin hotararea de astazi au fost adaugate la aceasta lista si barurile, cluburile si discotecile).
  • Activitatea restaurantelor, cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare din municipiul Bucuresti nu este permisa, cu exceptia activitatilor pe care le desfasoara pentru clientii cazati in aceste unitati.
  • Activitatea cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte, nu este permisa in municipiul Bucuresti.
  • Purtarea mastii astfel incat sa acopere nasul si gura este obligatorie in toate spatiile publice deschise aflate pe o raza de 100 metri in jurul perimetrului exterior al unitatilor de invatamant. (Aceasta masura a fost modificata astazi, dupa cum am specificat mai sus, iar distanta pe care este obligatorie in acest moment purtarea mastii este de 50 metri calculata de la portile de acces in uitatile de invatamant.)

De asemenea, se intensifica activitatile de control in piete, targuri, mijloace de transport in comun si perimetrele unitatilor scolare.

Angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural-artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit OUG 120/2020 – indemnizatia de somaj tehnic.

Reluarea activitatilor se va dispune prin hotararea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile va fi mai mica sau egala cu 1,5/1000 locuitori.

Sursa foto:unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide