</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Reguli noi pentru lucratorii straini care isi schimba locul de munca

Reguli noi pentru lucratorii straini care isi schimba locul de munca

În data de 28 octombrie 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1049,Ordonanța de Urgențăpentru modificarea art. 17 din Ordonanța Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Prin Ordonanța de urgență nr.143/2022, sestabilește că ocuparea unui nou loc de muncă de către lucrătorul străin la un alt angajator se poate face doar în baza acordului scris al angajatorului anterior, document care va sta la baza obținerii unui nou aviz de angajare pentru lucrător.Acest acord, este însă necesar, doar în situația în care durata contractul de muncă pe care l-a avut lucrătorul străin este mai mică de un an, iar încetarea relațiilor de muncă nu a avut loc din inițiativa angajatorului, cu acordul părților sau prin demisia străinului deoarece angajatorul nu își îndeplinea obligațiile din Codul muncii.

De asemenea, avizul va fi obținut de către noul angajator dacă sunt îndeplinite condițiile pentru eliberarea avizului de angajare de către Inspectoratul General de Imigrări, precum și dovada că s-au depus toate diligențele pentru angajarea unui salariat român, european sau străin cu drept de ședere de lungă durată pe posturile vacanțe.

Această schimbare a locului de muncă este valabilă doar dacă are loc pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărții albastre a UE deținute de către lucrătorul străin.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide