</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Redirectionare 2%

Venituri salariale 21 nov 2018
Buna ziua, dvs. spuneti pe site: "Despre cota redirectionata din impozit: OUG nr. 25/2018, precizeaza ca D230, odata depusa, ramane valabila pentru 2 ani, conform art. 79, alin. 4, coroborat cu art. 72, alin. 10." insa Adm. fiscala refuza sa accepta asta, aveti si alte argumente ?? Multumesc.
 • Calculator Venituri 26 nov 2018

  Buna ziua,

  Conform art. 79 din Codul Fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume de 2% sau 3,5% din impozitul din salarii, iat obligatia calcularii si distribuirii revine organului fiscal. Prin exceptie, pentru simplificare si scutirea contribuabililor de a depune declaratia unica, beneficiarii de venituri din salarii sau asimilate salariilor pot opta in scris pentru distribuirea sumelor direct de catre angajatorul ce calculeaza si plateste impozitul catre stat.  Optiunea exercitata in scris se aplica, conform prevederilor art. 79 alin. 5 din Codul Fiscal, incepand cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii aferente lunii urmatoare celei in care contribuabilul a depus cererea la angajator/platitor si ramane valabila pentru o perioada de cel mult 2 ani consecutivi. In situatia in care optati pentru distribuirea sumelor de catre angajator, atunci nu mai puteti exercita optiunea si la ANAF, pentru aceeasi sursa de venit. In situatia dumneavoastra, verificati daca nu ati optat in ambele parti, aceasta ar putea fi un argument pentru neprimirea declaratiei. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Calin Oachis 26 nov 2018 Multumesc!
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide