</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Punerea in functiune a sistemului Reges-online, va fi functionala din 31 decembrie 2024

Punerea in functiune a sistemului Reges-online, va fi functionala din 31 decembrie 2024

În data de 26 septembrie 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 937,Hotărâreaprivind aprobarea Procedurii de acces online al salariaților sau foștilor salariați la datele din registrul general de evidență a salariaților, a modalității de generare și descărcare a extrasului, precum și a condițiilor în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă și/sau specialitate.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1164/2022 nou introdusă, procedurade acces online al salariaților sau foștilor salariați la datele din registrul general de evidență a salariaților, a modalității de generare și descărcare a extrasului, precum și a condițiilor în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă și/sau specialitate, va intra în vigoare la data de 31 decembrie 2024.

Procedura de acces online, va intra în vigoare abia peste 2 ani, întrucât, actualul registru online nu permite, din punct de vedere tehnic, posibilitatea ca angajații, foști sau actuali, să acceseze situația lor legată de relațiile de muncă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar să fie pus în funcțiune sistemul Reges-online, ce are că termen de dare în folosință data de 31 decembrie 2024. Salariatul sau fostul salariat se va putea prezenta personal, sau prin împuternicit, la sediul inspectoratului teritoriul de muncă (unde își are angajatorul sediul/domiciliul, unde își desfășoară activitatea salariații unităților fără personalitate juridică sau în a cărui rază teritorială lucrătorul își are domiciliul, dacă angajatorul are/avea sediu în altă parte) pentru obținerea numelui de utilizator și a parolei.

Pentru eliberarea numelui de utilizator și a parolei, trebuie să depună o cerere scrisă, împreună cu cartea de identitate sau procura specială, în original sau duplicat, pentru cererile formulate de persoană împuternicită.

Cei care dețin oricare dintre cele trei semnături electronice (simplă, electronică sau calificată) vor putea trimite cererea pentru obținerea datelor de acces prin email inspectoratului de muncă.

Vechimea în muncă sau în specialitate poate fi dovedită cu extrasul generat online din registru asumat de angajator prin semnătură olografă sau, după caz, semnătura electronică calificată, care atestă activitatea desfășurată, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, conform documentelor deținute de angajator.

Până la apariția noului sistem Reges-online , inspectoratele teritoriale de muncă vor elibera, la cererea scrisă a salariatului/fostului salariat,un extras din registru în termen de cel mult 15 zile după plata tarifului de 20 lei/document.

Totodată, angajatorii sunt obligați să furnizeze salariaților sau foștilor salariați date privind propriul contract de muncă în cel mult 15 zile de la primirea unei solicitări scrise în acest sens.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide