</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valoarea nominala a unui tichet de masa ramane neschimbata

by Mihaela Colesnic, 20 aug 2019 Venituri salariale / Beneficii / Administrare de personal
Valoarea nominala a unui tichet de masa ramane neschimbata

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 2.892/1.253/2019 al ministrului finantelor publice si al ministrului muncii si justitiei sociale pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2019.

Tichetele de masa sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar, ca alocatie individuala de hrana, utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, potrivit Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Astfel, Ordinul prevede ca pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie 2019, valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi cuantumul de 15,18 lei.

Totodata, art. II al Ordinului stabileste ca aceasta valoare urmeaza sa se aplice si in primele doua luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie si martie.

Dupa luna martie a anului 2020, valoarea maxima a unui tichet de masa ar putea creste la 20 lei, conform unui proiect de lege aflat in dezbatere la Parlament. Aceasta propunere este argumentata de initiatorii sai pe baza faptului ca “valoarea actuala a unui tichet de masa nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz, in conditiile in care valoarea medie a unei mese de pranz este de 21,40 lei”. In plus, “valoarea pe zi a tichetului de masa din Romania este printre cele mai mici din Europa”.

Valoarea tichetului de masa pentru anul 2020 nu este inca stabilita ca fiind finala, aceasta se va definitiva dupa aprobarea Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide