</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Proiect de lege: modificari privind plata creantelor salariale din Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale

by Alina Chirila , 23 nov 2020 Legislatia muncii
Proiect de lege: modificari privind plata creantelor salariale din Fondul  de garantare pentru plata creantelor salariale

Pe site-ul Ministerului Muncii a fost supus dezbaterii publice un proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.

Acest proiect cuprinde urmatoarele modificari si completari privind asigurarea platii creantelor salariale din Fondul de garantare:

  • Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii împotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei. - Se elimina conditia dispunerii masurii ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare fata de angajatori.

  • Eliminarea conditiei referitoare la însotirea cererilor privind stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora de documente care sa ateste ca împotriva angajatorului a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Prin hotararea de declarare a starii de insolventa sunt indeplinite conditiile privind considerarea starii de insolventa pentru un angajator si lipsirea, in tot sau in parte, a angajatorului de activele sale si numirea unui judecator sindic. Astfel legiuitorul apreciaza ca cererile referitoare la stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, respectiv stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si la efectuarea platii acestora, pot fi însotite doar de documente care sa ateste ca împotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei, fara a mai fi necesare documente care sa probeze ca a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Sursa foto:pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide