</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot beneficia de valoarea indemnizatiei de la primul copil ? Multumesc!

Venituri salariale 14 oct 2021
Dupa incheierea concediului pt primul copil, am reluat activitatea la un alt angajator. Am mers la serviciu 5 luni, avand aici un salariu mai mic decat inainte, apoi am intrat in concediu de maternitate pt al doilea copil.
 • Calculator Venituri 14 oct 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

  Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

  Daca nu va incadrati in perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, atunci se vor lua in calcul veniturile impozabile din perioada de 12 luni anterioare nasterii copilului.


  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide