</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca nu am vechime in munca?

Beneficii 13 nov 2019
Am beneficiat din 2014 - 2019 de pensie de urmas de pe urma tatalui si din 2015-2019 am facut facultatea la fara frecventa . Daca ma inregistrez ca somer pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
 • Maria Ciudin 18 nov 2019

  Buna ziua,

  Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioade asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010. Perioada in care o persoana urmeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor de licenta sau masterat, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare. De asemenea, perioada in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj, precum si perioada in care persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj, reprezinta, de asemenea, perioade asimilate stagiului de cotizare in vederea obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide