</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Platforma electronica de evidenta a activitatilor casnice poate fi utilizata

by Cristina Tanase , 24 apr 2024
Platforma electronica de evidenta a activitatilor casnice poate fi utilizata

Conform comunicatului de presă transmis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din data de 23 aprilie 2024, a devenit funcțională platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, și poate fi accesată pe adresatichete.anofm.ro.

Angajatorii care se înscriu în platformă pot achiziționa și distribui propriilor angajați tichete pentru activități, transformându-i pe aceștia în beneficiari ai unor servicii oferite de prestatorii casnici. Tichetele de activități casnice pot fi acordate sub formă de primă sau bonus, cu precizarea numelui, prenumelui şi codului numeric personal ale angajatului care poate utiliza tichetul de activități casnice, aceste date fiind înscrise pe tichet. La achiziționarea a cel puțin 600 de tichete într-un an, angajatorii și beneficiarii pot primi,cu titlu gratuit, în anul următor, 75 de tichete.

Printre activitățile casnice care pot fi remunerate cu tichete amintim:

- aranjarea și servirea mesei;

- curățarea/întreținerea piscinei;

- curățenia/igienizarea locuinței;

- călcatul rufelor;

- debarasarea și spălarea vaselor;

- hrănirea/îngrijirea animalelor de companie,

- plimbarea animalelor de companie;

- prepararea hranei;

- plantarea pomilor/arbuștilor;

- plantarea răsadurilor;

- realizarea cumpărăturilor pe bază de listă;

- recoltarea fructelor și legumelor;

- spălarea covoarelor;

- spălarea geamurilor și a tâmplăriei;

- spălarea rufelor;

- spălarea și curățarea autovehiculelor;

- strângerea resturilor vegetale din natură.

Pentru fiecare tichet achiziționat de către un angajator de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă, se va plăti suma de 15 lei. Tichetele vor trebui să fie înscrise cu numele salariaților pe ele (ca beneficiari ai respectivei activități casnice). Tichetele pentru activități casnice vor fi supuse impozitului pe venit de 10%, însă nu se supun contribuțiilor sociale obligatorii. Angajatorii nu trebuie să achite nici contribuția asiguratorie de muncă pentru aceste tichete.

ANOFM pune la dispoziție și un ghid pentru angajatorii ce achiziționează tichete pentru a le oferi propriilor angajați disponibil în link-ul https://tichete.anofm.ro/company-guid.

Platforma accesibilă pe tichete.anofm.ro poate fi utilizată de lucrători (prestatori), de beneficiari casnici și de către angajatori și reprezintă o formă de suport pentru persoanele subocupate care nu sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de stat.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide