</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

pierderea dreptului la stimulent de insertie

Venituri salariale 12 dec 2019
persoana care beneficiaza de stimulent de insertie poate beneficia de concediu medical sau de odihna daca este cazul fara intreruperea stimulentului de insertie?
 • Maria Ciudin 12 dec 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, dreptul la stimulentul de insertie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul nu mai obtine venituri supuse impozitului si solicita concediul pentru cresterea copilului sau inceteaza in situatia in care nu mai obtine venituri supuse impozitului si nici nu solicita concediul pentru cresterea copilului.

  Totusi, pe perioada concediului de odihna beneficiarul obtine venituri supuse impozitului, iar plata stimulentului de insertie nu va fi suspendata. In ceea ce priveste concediile medicale, Ordinul nr. 1474/2011 prevede ca pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulent de insertie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide