</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

PFA si leasing financiar

PFA 14 sept 2020
Buna ziua. Sunt medic si am PFI. Daca vreau sa achizitionez o masina pe PFI in valoarea aprox de 15000 eu cu modalitatea de plata de leasing financiar pe trei ani pot sa deduc integral valoarea lunara a leasingului?
 • Ionut Filip 16 sept 2020

  Conform art 68 (7) lit. K  din Codul Fiscal, sunt cheltuieli nedeductibile:

  „50%din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii si a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietate sau in folosinta. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situatiile in care vehiculele respective se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:

  1.vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;

  2.vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;

  3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

  4.vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane sau pentru instruire de catre scolile de soferi;

  5.vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial.

  Cheltuielile care intra sub incidenta acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.

   

  Intelegem astfel ca sunt deductibile in proportie de 100% cheltuielile aferente vehiculelor utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii  si cele care fac parte din categoriile enumerate la punctele 1-5. Daca vehiculul nu este utilizat exclusiv in scopul desfasurarii activitatii, se va aplica art. 68(7) lit k si cheltuielile vor fi nedeductibile in proportie de 50%.

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide