</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

PFA pentru freelancing

PFA 05 sept 2019
Buna

De ce fel de PFA(norma venit / sistem real /alta forma) este nevoie daca sunt freelancer si banii imi sunt virati in cont de RO din o alta tara a uniunii europene si nu din Romania.

Multumesc in avans,
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordinului nr. 925/2017, activitatea desfasurata in baza codului CAEN 6202 se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente determinate pe baza normelor de venit. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

 • Beni Godoi 09 sept 2019

  Buna,


  Multumesc pentru raspuns. Voi face testare si dezvoltare software. Din cate am citit, intra la cod CAEN 6202.


  Multumesc.
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Din punct de vedere al Codului fiscal, veniturile realizate de un freelancer se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente.

  Totusi, pentru a putea determina regimul fiscal aplicabil (norma de venit sau sistem real pe baza datelor din contabilitate), e nevoie de clarificarea activitatii desfasurate. Astfel, doar o parte din persoanele fizice autorizate isi pot determina venitul net pe baza normelor de venit. Prin intermediul Ordinului nr. 925/2017 se stabilesc care sunt codurile CAEN ale activitatilor pentru care se poate calcula venitul net anual in baza de norma de venit.

  Asadar, pentru a putea stabili tratamentul fiscal, e nevoie sa ne mentionati activitatea pe care o desfasurati in calitate de persoana fizica autorizata, confrom codurilor CAEN. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide