</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

PFA: Cum calculez indemnizatia crestere copil 2020-2021?

Venituri salariale 08 feb 2021
Buna ziua,
Am un PFA in sistem real si sunt si angajata. As dori sa imi precizati cum se calculezeaza indemnizatia de crestere copil, pentru un PFA, luand in calcul si faptul ca sunt salariata.
Multumesc!
  • Andreea Ionescu 25 feb 2021

    Buna seara, 

    Conform OUG 111/2010,de concediul si indemnizatia de crestere a copilului poate beneficia oricare dintre parinti daca, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, a obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura supuse impozitului pe venit

    Indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Indemnizatia pentru cresterea copilului este un venit neimpozabil si nesupus contributiilor sociale.

    Daca ati realizat atat venituri din salarii, cat si venituri din activitati independente, acestea se vor cumula in vederea stabilirii mediei veniturilor din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide