</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

PFA (CAEN 7112)

Venituri salariale 02 oct 2019
PFA ce activeaza in domeniul contructiilor (CAEN 7112) beneficiaza pentru un salariat de scutirea de impozit si CASS , precum si cotele reduse ale CAS si CAM? Dar de subventie privind anhajatorii, daca angajeaza un absolvent? Multumiri!
 • Maria Ciudin 31 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform modificarilor introduse prin Ordonanta de Urgenta nr. 43/2019, daca angajatorii desfasoara activitati in sectorul constructiilor (si indeplineste si restul conditiilor prevazute de Ordonanta – cifra de afaceri, veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor, realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea, sunt cuprinse intre 3.000 si 30.000 lei lunar inclusiv si sunt realizate in baza contractului individual de munca), persoanele fizice pot beneficia de anumite facilitati fiscale, si anume:

  • ·       scutire de impozit
  • ·       scutire de contributia de asigurari sociale de sanatate
  • ·       cota redusa a contributiei de asigurari sociale – 21,25%
  • ·       cota redusa a contributiei asiguratorii pentru munca (pentru angajator) – 0,3375%

  Scutirea de impozitul pe venit se aplica pentru sumele din venitul brut lunar de pana la 30.000 lei, partea care depaseste aceasta suma nu va beneficia de facilitati fiscale. Pentru detalii suplimentare, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat un calculator, pe baza caruia puteti consulta contributiile datorate de o persoana care desfasoara activitati in sectorul constructiilor si pe care il puteti accesa gratuit de aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  In ceea ce priveste angajarea absolventilor, angajatorul care incheie un contract de stagiu conform legii beneficiaza, la cerere, pe perioada derularii contractului de stagiu, de o suma in cuantum de 2.250 lei/luna, acordata din bugetul asigurarilor de somaj in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie.

  Atragem atentia ca, potrivit dispoziilor legale in vigoare, o persoana fizica autorizata nu poate avea mai mult de 3 salariati, indiferent de domeniul de activitate in care desfasoara activitate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide