</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

PFA - Indemnizatie crestere copil

PFA 10 oct 2019
Buna ziua,
Veniturile din PFA sunt luate in considerare doar daca PFA-ul are minim 12 luni vechime? Intreb deoarece sotia mea este salariata insa incepand cu luna Iulie are si un PFA, iar ea o sa nasca undeva in luna aprilie. Aceste venituri din PFA se vor lua in considerare? Multumesc!
 • Maria Ciudin 10 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, este necesara indeplinirea conditiei stagiului minim de cotizare de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (adica obtinerea de venituri supuse impozitului si anume venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). 

  In situatia realizarii concomitente de venituri supuse impozitului din mai multe surse in aceasta perioada, vor fi luate in considerare toate veniturile incasate. Asadar, chiar daca veniturile obtinute in urma desfasurarii de activitati independente (PFA) nu indeplinesc conditia stagiului minim de cotizare de cel putin 12 luni, dar au fost realizate venituri din alte surse in aceasta perioada (in situatia descrisa de dumneavoastra, venituri din salarii), se va acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si vor fi luate in considerare toate sumele incasate. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide