</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

persoana cu grad de handicap

Venituri salariale 29 nov 2019
de ce m-i se acorda o indemnizatie de 375 ron lunar ,?. nu mai pot lucra , am degete taiate la picioare , sunt subnutrit , fara dantura , cum as mai putea trai cu aceasta suma consider ca ridicola , ce as putea face ca sa pot primi o indemnizatie marita , subliniez , nu stau in Bucuresti .deci ..?
 • Maria Ciudin 29 nov 2019

  Buna ziua,

  Modalitatea de calcul a indemnizatiei lunare acordata persoanelor cu handicap este prevazuta in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. 

  Conform legii, persoanele incadrate in grad de handicap pot beneficia de o indemnizatie lunara si de buget personal complementar lunar, indiferent de venituri, acordate in functie de gradul de handicap. Astfel, persoana incadrata in grad de handicap accentuat beneficiaza o indemnizatie lunara care se calculeaza prin aplicarea cotei de 53% din indicatorul social de referinta, care este in valoare de 500 lei. In plus, persoana beneficiaza de buget personal complementar lunar, care se calculeaza prin aplicarea cotei de 22% din indicatorul social de referinta. Asadar, conform legii, indemnizatia lunara este in valoare de 265 lei, iar bugetul personal complementar lunar este in valoare de 110 lei, rezultand suma de care beneficiati, 375 lei.

  In situatia in care considerati ca indemnizatia nu este calculata potrivit dispozitiilor legale in vigoare, ori daca sunteti incadrat in grad de handicap grav si nu accentuat (indemnizatia este in valoare de 500 lei pentru persoanele incadrate in grad de handicap grav), recomandam sa va adresati cu o cerere in acest sens Agentiei pentru Plati si Inspectie Teritoriala care isi desfasoara activitatea in raza teritoriala unde aveti domiciliul.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide