</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pentru veniturile din drepturi de autor/proprietate intelectuala se scad cheltuielile forfetare? Depinde cumva de cum se semneaza contractul

Drepturi de autor 23 iun 2020
Am 2 contracte de drepturi de autor, iar de la un singur furnizor am venituri peste plafon si mi s-a oprit CAS si CASS. Se scade cota de chelt forfetare? ca atunci sunt sub plafon si nu mai trebuie sa platesc CAS. Doar CASS, pt ca mai am si dividende. In acest caz, virez diferenta pana la 2496 lei?
  • Calculator Venituri 26 iun 2020

    Buna ziua,

    Potrivit Codului Fiscal, contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala datoreaza impozit pe venit, impozitul fiind final. Venitul net din drepturile de proprietate intelectuala, inclusiv din crearea unor lucrari de arta monumentala, se determina de catre platitorii venitului, persoane juridice sau alte entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila, prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei forfetare de 40% asupra venitului brut.

    In ce priveste contributiile sociale, se vor cumula veniturile obtinute din drepturi de autor, iar aceste contributii se vor datora in mod obligatoriu daca venitul net cumulat depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie.

    Daca doriti asistenta in completarea Declaratiei Unice sau revizuirea acesteia de catre un consultant, puteti consulta ofertele noastre aici https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica sau ne puteti trimite un email la adresa contact@calculatorvenituri.ro.  

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide