</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

ore suplimentare: pontaj si calcul salariu brut

Venituri salariale 19 iul 2021
in iunie=20 zile lucratoare un angajat a lucrat 144h normale, 16h suplim si are 16h liber platit ptr ore suplim.Salariul de baza=4000lei.Cum calculez brutul realizat? 4000lei/160h=25 lei/h
a)(144h*25lei)+(16h libere*25lei)=4000lei brut
b)(144h*25lei)+(16h libere*25 lei)+(16 h suplim*25lei)=4400lei
 • Calculator Venituri 20 iul 2021

  Buna ziua,

  Conform Codului Muncii - art.122 orele de munca suplimentara trebuie recompensate cu echivalentul de ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaritice de la efectuarea acestora. Astfel angajatul va primi salariul corespunzator pentru orele prestate pentru programul normal de lucru. 

  In cazul in care compensarea cu ore libere nu este posibila in termenul prevazut, salariatul trebuie sa primeasca, in luna urmatoare, un spor la salariu corespunzator cu durata muncii suplimentare. Acest spor se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau al celui individual. Sporul nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Octaviana Gherghe 20 iul 2021

  Buna ziua!

  Textul din Codul muncii nu spune ...,,Astfel angajatul va primi salariul corespunzator pentru orele prestate pentru programul normal de lucru. „ ci, peste programul de lucru. Va rog frumos ca din exemplu dat de mine sa va exprimati opinia in sensul care varianta de calcul este corecta: a) sau b). Adica in varianta a) nu am platit deloc orele suplimentare, dar am acordat 2 zile de liber platit ptr ele. In varianta b) am platit orele suplim. efectuate peste programul normal de lucru, cu tarif normal si am platit in loc de sporul aferent, 2 zile libere platite in aceeasi luna in care au fost efectuate orele suplimentare. Intreb acest lucru ptr ca parerile sunt impartite, inclusiv din partea ITM. Va multumesc si astept in continuare o opinie!


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide