</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Noi facilitati fiscale: sumele acordate telesalariatilor pentru cheltuielile cu utilitatile la locul unde isi desfasoara activitatea si costurile vaccinarii angajatilor

Noi facilitati fiscale: sumele acordate telesalariatilor pentru cheltuielile cu utilitatile la locul unde isi desfasoara activitatea si costurile vaccinarii angajatilor

Conform unui proiect de lege care a fost trimis spre promulgare, angajatorii vor putea acorda sume pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care telesalariatii isi desfasoara activitatea care vor fi scutite de impozit si de contributiile pentru pensie si sanatate.

Acelasi regim il vor avea si cheltuielile efectuate pentru acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea angajatilor pentru impiedicarea raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea angajatilor si cea publica.

In acest sens, se va modifica Codul fiscal, dupa cum urmeaza:

  • Devin venituri scutite de impozitul pe venituri din salarii si asimilate salariilor si:

w) sumele acordate angajatilor care desfasoara activitati in regim de telemunca pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care angajatii isi desfasoara activitatea, precum electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date, si achizitia mobilierului si a echipamentelor de birou, in limitele stabilite de angajator prin contractul de munca sau regulamentul intern, in limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzator numarului de zile din luna in care persoana fizica desfasoara activitate in regim de telemunca. Sumele vor fi acordate fara necesitatea de prezentare a documentelor justificative.

x) acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea angajatilor pentru impiedicarea raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea angajatilor si cea publica.”

  • Nu se cuprind in baza lunara de calcul al contributiilor de asigurari sociale si in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate urmatoarele:

w) sumele acordate angajatilor care desfasoara activitati in regim de telemunca pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care angajatii isi desfasoara activitatea, precum electricitate, incalzire, apa si abonamentul de date, si achizitia mobilierului si echipamente de birou, in limitele stabilite de angajator prin contractul de munca sau regulamentul intern, in limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzator numarului de zile din luna in care persoana fizica desfasoara actrivitate in regim de telemunca. Sumele vor fi acordate fara necesitatea de prezentare a documentelor justificative.

x) acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea angajatilor pentru impiedicarea raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea angajatilor si cea publica.

y) contributia asiguratorie de munca prevazuta la Capitolul IX, datorata de persoanele fizice prevazute la art. 2201 lit. b) ( persoanele fizice cetateni romani, cetatenii altor state sau apatrizii, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul sau resedinta in Romania, si care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte).

z) sumele platite de angajator pentru educatia timpurie a copiilor angajatilor.

  • In cazul impozitului pe profit sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal:

Cheltuielile suportate de angajator aferente activitatii in regim de telemunca pentru salariatii care desfasoara activitatea in acest regim, potrivit legii.

Atentie! Aceste modificari sunt cuprinse intr-un proiect de lege si nu produc inca efecte.

Pentru a fi aplicabile trebuie sa se parcurga tot procesul legislativ, sa fie publicata legea in Monitorul Oficial si sa intre in vigoare.

sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide