</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara va fi sanctionata mai drastic

by Maria Ciudin , 19 iun 2020 Legislatia muncii / COVID-19
Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara va fi sanctionata mai drastic

In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 85/2020 pentru modificarea art. 260 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Legea nr. 85/2020 cuprinde un articol unic care prevede ca articolul 260 alineatul (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, litera i) se modifica şi va avea urmatorul cuprins:

"i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoana identificata ca prestand munca suplimentara."

Asadar, daca pana in acest moment angajatorii care nu respectau dispozitiile privitoare la munca suplimentara era sanctionati cu o singura amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei, prin Legea nr. 85/2020 s-a decis sanctionarea cu o asemenea amenda pentru fiecare identificata ca prestand munca suplimentara cu nerespectarea dispozitiilor legale.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide