</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari privind stabilirea unor drepturi salariale specifice personalului didactic din învățământ

Modificari privind stabilirea unor drepturi salariale specifice personalului didactic din învățământ

In Monitorul Oficial Partea I, nr. 605/17.06.2021, a fost publicat Ordinul 3993/2021 privind stabilirea unor drepturi salariale specific personalului didactic din invatamant, prevazute in Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice , având în vedere Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept nr. 7/2021

Ordinul stabilieste ca începând cu iunie 2021, se vor aplica la salariul de baza deținut/aflat în plată următoarele majorari/cresteri salariale cu urmatoarele procentaje si pentru urmatoarele categorii ce apartin personalul didactic din invatamant:

  • Majorare de 15% a salariului de baza pentru personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistență educațională, respectiv Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din structurile coordonate, monitorizate și evaluate de către acestea.
  • Crestere cu 25% a salariului de baza pentru personalul didactic din învățământ, inclusiv personalul didactic auxiliar din bibliotecile centrale universitare, beneficiază de gradație de merit, acordată prin concurs. Această gradație se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar, bibliotecilor centrale universitare, respectiv al instituției de nivel superior. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani.
  • O majorare a salariului de baza pentru personalul didactic care asigura predarea simultana la 2-5 clase de elevi in invatamantul primar sau gimnazial dupa cum urmeaza:
  1. pentru 2 clase de elevi, o creștere cu 7% a salariului de bază deținut;
  2. pentru 3 clase de elevi, o creștere cu 10% a salariului de bază deținut;
  3. pentru 4 clase de elevi, o creștere cu 15% a salariului de bază deținut;
  4. pentru 5 clase de elevi, o creștere cu 20% a salariului de bază deținut.
  • O majorare de 10% salariului de baza pentru personalul didactic care îndeplinește funcția de diriginte, învățătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învățământul primar, profesorii pentru învățământul preșcolar beneficiază de o majorare de 10% a salariului de bază.

De asemenea prin acest ordin se stabileste ca prevederile art.14 alin.3 din Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica si cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017: Articolul 4, alin .3 - Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportuluinr. 5561/2011pentru aprobareaMetodologieiprivind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I.

Totodata Ordinul stabileste ca aceste pevederi se aplica incepand cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide