</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari legislative: Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal modificate din 25.05.2018

by Mihaela Colesnic, 29 mai 2018 Venituri salariale / PFA / Drepturi de autor
Modificari legislative: Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal modificate din 25.05.2018

In Monitorul Oficial nr. 442 din 25.05.2018 a fost publicata Hotararea 354/2018 pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal (denumita in continuare “Hotararea”), cu aplicabilitate din 25.05.2018.

Detaliem mai jos principalele modificari referitoare la impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii:

Prin prevederile Hotararii se aduc clarificari referitoare la aplicarea sistemului de autoimpunere prin declaratia unica, modalitatea de calcul a bonificatiilor, modalitatea de efectuare a platilor, precum si modul de incadrare in plafoanele impuse a veniturilor din activitati independente, prin exemple de calcul pentru fiecare tip de venit.

Mai mult, se aduc clarificari referitoare la documentele necesare si la modalitatea de distribuire a sumelor reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul pe venit catre entitatile non-profit si unitatile de cult, dupa caz pentru fiecare tip de venit.

Cu referire la veniturile din chirii, se elimina obligativitatea inregistrarii contractelor de inchiriere la ANAF.

Conform reglementarilor Monitorului Oficial, Horatarea este disponibila gratuit pentru citire 10 zile de la data publicarii aici

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide