</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Legea 289 introduce in Codul Muncii somajul tehnic din perioada starii de urgenta/asediu

Legea 289 introduce in Codul Muncii somajul tehnic din perioada starii de urgenta/asediu

In Monitorul Oficial nr.1293 din 24 decembrie 2020 a fost publicata Legea 289/2020 pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 privind Codul Muncii.

Astfel, legea introduce un nou alineat dupa art. 52 alin. 1 lit. e) - lit. f) - care reglementeaza suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pe durata suspendarii activitatii si/sau reducerea acesteia ca urmare a decretarii starii de urgenta si/sau asediu potrivit art 93 din Constitutia Romaniei, republicata, si reia prevederile ordonantei de urgenta 30/2020 ce reglementeaza suspendarea, modalitatea de impozitare, precum si decontarea sumelor din bugetul asigurarilor de somaj.

Citeste aici mai multe despre acordarea somajului tehnic in starea de urgenta

Legea introduce obligativitarea angajatorilor de a nu desfiinta locurile de munca ocupate de persoanele ale caror contracte de munca au fost suspendate conform art. 52 alin. 1 lit c) sau f) pe o perioada cel putin egala cu perioada suspendarii acestora, pentru care au beneficiat de subventionarea indemnizatiilor din bugetul asigurarilor pentru somaj si impune ca si contraventie returnarea sumelor, in cazul desfiintarii. Aceasta prevedere se aplica numai in situatia decontarii sumelor dupa data intrarii in vigoare a legii 289/2020, adica dupa 26 decembrie 2020.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide