</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

La inchiderea unui pfa cum procedez cu obiectele de inventar si cu mijloacele fixe? Va multumesc

PFA 04 ian 2020
Lichidare pfa
 • Maria Ciudin 09 ian 2020

  Buna ziua,

  Sumele reprezentand contravaloarea bunurilor si drepturilor din patrimoniul afacerii vor fi trecute in venitul brut al afacerii in cazul incetarii definitive a acesteia sau in patrimoniul personal al contribuabilului. Trecerea veniturilor in patrimoniul personal al contribuabilului este considerata instrainare.

  Bunurile aflate in aceasta situatie vor fi evaluate la preturile practicate pe piata, ori stabilite prin expertiza tehnica. In cazul in care nu au caracteristici speciale, pot fi comparate sub aspectul valorii cu alte bunuri similare aflate pe piata, fara sa fie necesara expertiza.

  In cazul incetarii definitive a activitatii, din punct de vedere fiscal, sumele obtinute din valorificarea bunurilor si drepturilor din patrimoniul afacerii, inscrise in Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar si altele asemenea, precum si stocurile de materii prime, materiale, produse finite si marfuri se includ in venitul brut.

  Speram ca informatiile sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide