</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

La calculul indemnizatiei de crestere copil se tine cont si de veniturile din prenatal? Sau de venitul salarial in ultimele 6 luni lucrate?

Venituri salariale 30 sept 2019
Indemnizatie
 • Maria Ciudin 07 oct 2019

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesar sa indepliniti stagiul minim de cotizare de cel putin 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fi obtinut venituri supuse impozitului in aceasta perioada – venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia aferenta se acorda la finalizarea concediului de maternitate (cele 63 de zile destinate concediului postnatal). Astfel, la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului se vor lua in considerare toate veniturile obtinute in cele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, care reprezinta stagiul de cotizare, inclusiv veniturile aferente concediului de maternitate (deoarece perioada concediului de maternitate reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare).

  Pentru calculul indemnizatiei de maternitate se va aplica cota de 85% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide