</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

intrebarea este cum se vor lua in calcul veniturile din pfa pt indemnizatia de crestere copil. ? multumesc o zi buna

Venituri salariale 23 sept 2021
buna ziu, am venituri salariale neintrerupte in ultimele 24 luni s-ar si un pfa inregistrat in august 2021 pt care voi lucra doar in octombrie , noiembrie si decembrie atat cat am ctr de prestare servicii incheiate cu cateva srl uri. am sarcina in evolutie cu data de nastere probabila in 01.2022
 • Calculator Venituri 27 sept 2021

  Buna ziua,


  Bunaziua,

  ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

  Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

  In ceea ce privesteveniturile din activitati independente, realizate in urma desfasurarii uneiactivitati in calitate de persoana fizica autorizata, se va datora impozit pevenit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia deasigurari sociale, in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale desanatate, in cota de 10%) se vor datora doar daca veniturile nete realizate inanul fiscal depasesc 12 salarii minime brute pe tara.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide