</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Intrebare

Venituri salariale 28 feb 2021
Pot beneficia de la 2 angajatori de concediu prenatal?
 • Alina Chirila 02 mar 2021

  Buna ziua,

  Referitor la plata indemnizatiior de concediu medical pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, prevederile art. 33 din OUG 158/17.11.2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata precizeaza: “Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizatie o constituie numai venitul obtinut pe fiecare loc de realizare”.

  Urmare prevederilor legale mentionate mai sus, asiguratii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, indemnizatiile pentru concediile medicale vor fi achitate numai de catre angajatorii unde sunt indeplinite conditiile de stagiu.

  Sintagma “dupa caz” diferentiaza angajatori numai in raport cu indeplinirea stagiului minim de cotizare. Prin urmare, indemnizatiile pentru concediile medicale pot fi achitate numai de catre angajatorul/angajatorii unde asiguratul a indeplinit stagiul minim de cotizare si numai in raport cu veniturile realizate la acest angajator.

  In consecinta, dumneavoastra puteti beneficia de concediu de maternitate la ambii angajatori daca indepliniti stagiul minim de cotizare la ambele locuri de munca. (Daca ati realizat venituri timp de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical)

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide