</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

inregistrare contract pensionar cu 4 ore

Venituri salariale 19 nov 2019
care sunt scutirile ?
pensionar limita varsta
fara cumul vechime
 • Maria Ciudin 19 nov 2019

  Buna ziua,

  Potrivit prevederilor Codului Fiscal, persoanele care beneficiaza de pensie pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul obtinut in baza unui contract indvidual de munca (venituri din activitati dependente).

  Pentru venitul salarial se datoreaza impozit pe venit in cota de 10%. In cazul contributiilor sociale obligatorii, ca regula impusa de Codul Fiscal, acestea se datoreaza la nivelul salariului minim brut pe economie. Cu titlu de exceptie, in cazul veniturilor obtinute de persoane care au calitatea de pensionari pentru limita de varsta in sistemul public de pensii, contributiile sociale obligatorii se datoreaza la valoarea salariului efectiv realizat. Asadar, atat contributia de asigurari sociale in cota de 25%, cat si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, se vor datora la valoarea salariului efectiv realizat.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide