</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indmenizatie Crestere Copil

Venituri salariale 25 nov 2021
Buna ziua!In decembrie 2021 va fi ultima luna lucrata la angajatorul actual si se vor implini 10 luni, iar in februarie voi incepe la un alt loc de munca. Ideea este ca am 2 luni de sarcina si vreau sa stiu daca trebuie sa am 12 luni la acelasi angajator ca sa beneficiez de Indemnizatie. Multumesc!
 • Calculator Venituri 25 nov 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

  Nu este obligatoriu ca veniturile impozabile realizate sa fie la acelasi angajator.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide