</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie

Venituri salariale 30 mai 2020
Buna ziua! Sunt in Icc si doresc sa incep munca mai devreme, se poate ca astea 4 luni sa intre sotul in Icc?
  • Rares Popescu 03 iun 2020

    Buna ziua! Anterior anului 2016, parintii nu isi puteau schimba intre ei optiunea in ceea ce priveste concediul pentru cresterea copilului, astfel ca odata stabilita aceasta optiune nu putea fi modificata.

    Legislatia a fost modificata in acest sens, fiind abrogata prevederea din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 care continea regula mentionata mai sus. De asemenea, acest act normativ stabileste faptul ca, din durata totala a concediului pentru cresterea copilului, cel putin o luna este destinata parintelui care nu a solicitat acest drept.

    In consecinta, legislatia nu interzice celuilalt parinte sa beneficieze de 4 luni de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului. Totusi, daca mama se reintoarce la locul de munca nu va putea beneficia de stimulentul de insertie cat timp tatal beneficiaza de indemnizatie.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide