</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil

Venituri salariale 24 mai 2020
Buna ziua,
Ce optiuni ar fi pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil daca din cele 12 din 24 de luni lucrate am lucrat doar 10? Cum pot compensa cele 2 luni lipsa? Multumesc!
 • Gabriela Craciun 25 mai 2020

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 stabileste ca pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. 

  Astfel, pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare. Legislatia nu prevede posibilitatea compensarii lunilor lipsa, asa cum se intampla in cazul concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate.

  Nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive in situatia in care realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

 • Ioan Kalfus 24 mai 2020 O alta intrebare: cele 12 luni in intervalul de 24 trebuie sa fie legate? Acordarea indemnizatiei De createre a copilului depinde de acest aspect? In cazul meu am 8 luni lucrate (anterior nasterii) 2 luni pauza si alte 10 luni anterioare pauzei, lucrate. Multumesc!
  • Ioana Vlad 16 iun 2020

   Buna ziua,

   Legislatia nu impune in mod obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive in situatia in care realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi in ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului, asa cum este cazul dumneavoastra.

   Prin urmare, puteti obtine indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si in situatia in care cele 12 luni de stagiu de cotizare nu sunt consecutive.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide