</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil nascut in strainatate

Venituri salariale 27 aug 2021
Buna ziua! Sunt insarcinata in doua luni, lucrez in Italia, pe 30 septembrie 2021 mi se termina contractul, voi lucra apoi in Romania, dar doresc sa nasc in Italia si sa ma intorc in tara, pot beneficia de indemnizatie daca voi naste in strainatate?
 • Calculator Venituri 06 sept 2021

  Bunaziua,

  ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

  Pentrua beneficia de indemnizatie in Romania, legislatia prevede faptul ca o perioadade dinaintea nasterii copilului trebuie lucrata in Romania. Se vor cumulaperioadele lucrate in alte state membre ale Uniunii Europene, SpatiuluiEconomic European sau Confederatiei Elvetiene cu perioada lucrata in Romaniainaintea nasterii copilului si se va deschide dreptul la concediul siindemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania.

  Indemnizatiase calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupta bazei de calcul determinata camedia veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului.


  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide