</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil influentat de somaj tehnic?

Venituri salariale 25 iun 2020
Buna ziua. Sunt insarcinata urmeaza sa nasc in Noiembrie. Din Martie -iunie am fost in somaj tehnic si as vrea sa va intreb daca intra in baza de calcul la ccc.? Va multumesc frumos!
  • Ioana Vlad 26 iun 2020

    Buna ziua,

    Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Codul Fiscal include indemnizatia de somaj tehnic in categoria veniturilor asimilate salariilor, prin urmare se va include in baza de calcul a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide