</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil

Venituri salarii 28 aug 2018
Buna ziua,
In situatia in care mama ramane fara serviciu pe perioada sarcinii ( in 1 luna) si nici nu obtine somaj, atunci cand va depunde dosarul pt indemnzie ii va lipsi dovada concediului prenatal. Cum se procedeaza? (Stagiu de cotizare 12 luni consecutiv din cele 24 are).
Multumesc!
 • Ana-Maria Zarnescu 30 aug 2018

  Buna ziua,

  Multumesc pt raspuns. Incetarea nu s-a realizat din vointa mea insa la final s a semnat o decizie de incetare de comun acord, respectiv 55 lit. b).

  Eu platesc pe cont propriu CAS acum, iar stagiul de cotizare + venituri in cele 12 luni exista.
 • Calculator Venituri 29 aug 2018

  Buna ziua,

   

  In situatia in care v-ati pierdut calitatea de asigurat din motive neimputabile dumneavoastra (de ex. contractul pe perioada determinataa incetat la termen, etc.) beneficiati de concediu si indemnizatie pentru maternitate, conform Ordonantei de Urgenta 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Dovedirea faptului ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile dumneavoastra se face cu actele de incetare eliberate de fostul angajator.  Baza de calcul va fi constituita din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia asiguratorie pentru munca, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat. Ulterior incetarii perioadei de 126 de zile de concediu medical, veti putea solicita indemnizatia de crestere copil in baza documentelor deja eliberate decatre fostul angajator, plus dovada faptului ca ati obtinut venituri supuse impozitului pe venit 12 luni din cele 24 anterioare, conform art. 2 din Ordonanta de Urgenta 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide