</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie Covid Drepturi de Autor - care este data limita de depunere a declaratiei si data limita de plata a impozitelor si taxelor ?

COVID-19 22 ian 2021
Cum se calculeaza si care este suma de plata daca am beneficiat de indemnizatia drepturi de autor din MAI SI PANA IN PREZENT? Mentionez ca indemnizatie este in valoarea de 4071 lei. Cat trebuie sa platesc la stat si pana cand trebuie sa inapoiez acesti bani?
Multumesc.
 • Alina Chirila 26 ian 2021

  Buna seara, 

  Conform art. XV alin. (5), alin (7) si alin (8) din OUG 30/2020, pentru indemnizatie se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, in cotele prevazute in Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:

  • Impozit 10%
  • CAS 25%
  • CASS 10%

  Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 227/2015: impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile sociale obligatorii aferente unei luni.

  Obligatiile se declara se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare pana la 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor.

  Asadar, pentru indemnizatiile din perioada mai-decembrie 2020 trebuie sa achitati obligatiile fiscale enumerate si sa depuneti Declaratia unica pana la 25 mai 2021. Pentru indemnizatiile primite incepand cu luna ianuarie 2021 obligatiile se vor plati si declara in anul 2022.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide