</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie copil

Venituri salariale 09 ian 2021
Ianuarie octombrie 2020 - contract de munca spital, contract asistent universitar, contract garZi
Noiembrie 2020 ianuarie 2021 contract asistent univ si contract garzi
Februarie 2021 contract garzi si pfi
Vreau sa nasc in 2022 - ma pot incadra pentru indemnizatie?

Va multumesc
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Conform OUG 111/2010, persoanele care in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fimai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iar cuantumul maxim ala cesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

  Veniturile mentionate de dumneavoasra sunt supuse impozitului si intra in baza de calcul a indemnizatiei. In baza prevederilor de mai sus si a datei nasterii puteti stabili daca este indeplinita conditia realizarii veniturilor timp de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani calculati de la data nasterii.

   

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide