</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

indemnizatie copil

Beneficii 13 feb 2020
M-am intors recent din UK,unde am lucrat 3 ani.Sunt insarcinata,doresc sa aflu daca in Romania pot beneficia de indemnizatie crestere copil.Doresc sa raman in Romania.Mentionez ca pe teritoriul Romaniei nu am lucrat.
Am obtinut contract si formular P 45 de la angajator din UK.
  • Andrei Ionita 13 feb 2020

    Pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania, solicitantul trebuie sa fi obtinut venituri supuse impozitului in tara o perioada de dinaintea nasterii copilului.

    Astfel, daca persoana indreptatita a desfasurat activitate doar in strainatate (stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia) timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, aceasta nu va putea beneficia de indemnizatie in Romania. Doar in situatia in care persoana indreptatita a desfasurat activitate in Romania o perioada din cele 12 luni, inaintea nasterii copilului, i se poate acorda indemnizatia in tara.

    Daca aceasta conditie este indeplinita, nu are relevanta unde se naste copilul. Solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste impreuna cu copilul pentru care se solicita drepturile in Romania si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia. 

    • mihaela badea 13 feb 2020 Multumesc ptr.promtitudine,dar ce perioada trebuie lucrat in Romania pana la naerea copilului 
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide