</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie concediu crestere copil

Venituri salariale 18 sept 2019
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie experienta in munnca de peste 13 ani, anul acesta am incheiat colaborarea cu fostul angajator in aprilie si pana in august nu am inregistrat venituri. Din august inregistrez venituri dintr un contract de munca pe perioada nedeterminata si din oct voi mai avea un c
 • Cioanca Vasile 18 sept 2019

  Buna seara . Am si eu o intrebare. Mi-a nascut sotia de 2 saptamani  si as vrea sa aflu daca pot sa imi iau concediu de crestere a copilului . Mentionez ca in ultimi 2 ani de la nasterea copilului am fos angajat timp de 9 luni la o firma dupa care mi-am dat demisia si am stat neangajat timp de 11luni , iar dupa aia m-am angajat la armata . Deci as avea 9 luni lucrate , 11 pauza si inca 4 de la armata . As putea sa imi iau concediu de crestere copil sau nu? 

 • Maria Ciudin 18 sept 2019

  Buna ziua,

  Ne puteti, va rugam, detalia situatia, pentru a intelege cu ce va putem ajuta? 

  Multumim!

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

  • Maria Ciudin 18 sept 2019

   Buna ziua,

   Conditia prevazuta de lege pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este obtinerea de venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Stagiul de cotizare poate fi realizat din 12 luni consecutive sau din 12 luni succesive, atunci cand in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului nu au fost obtinute venituri 12 luni consecutive. 

   Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul constituita din media veniturilor nete realizate in cele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide