</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie CIC al doilea copil

Venituri salariale 22 dec 2020
Buna ziua,

Sunt in Cic cu primul copil, acesta va implini 2 ani pe 1 oct 2021.Urmeaza sa nasc al doilea copil la sfarsitul lui iunie 2021.

Imi puteti spune ce cuantum va avea indemnizatia ptr al doilea copil si cand trebuie depusa cererea pentru aceasta?


Cu multumiri,

Oana O
 • Alina Chirila 24 dec 2020

  Buna ziua, 

  OUG 132/2020 prevede ca durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept.

  Pe perioada suprapunerii (intre data nasterii celui de-al doilea copil si 1 octombrie 2021), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta(500 lei in 2020) , pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea. – conform prevederilor art. 9 alin. 4 din OUG 111/2010

  Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a varstei de 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, dar nu mai tarziu de 60 zile de la data nasterii celui de-al doilea copil. Pentru aceste drepturi nu e obligatorie efectuarea concediului de maternitate. In cazul in care se depaseste termenul, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii. Drepturile se acorda fara aplicarea prevederilor art. 9 alin. (4) din ordonanta de urgenta referitoare la majorarea indemnizatiei pe perioada suprapunerii, daca la data depunerii cererii copilul anterior a implinit deja varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  • Andreea Ionescu 11 ian 2021

   Buna ziua,

   Da, dupa perioada suprapunerii,indemnizatia va fi aceeasi cu cea pe care ati primit-o pentru primul copil. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide