</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia pentru cresterea copilului.

Venituri salariale 19 mai 2021
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, daca in ultimele 24 de luni inaintea nasterii, am am un contract de voluntariat de 12 luni?
Va multumesc!
 • Calculator Venituri 07 iul 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

  Avand in vedere faptul ca pentru contractul de voluntariat, nu se percepe o remuneratie si implicit nu aveti cum sa indepliniti stagiul de cotizare, acesta nu poate fi luat in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil.


  Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide