</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia pentru copil in cazul in care locuiesc in strainatate si vreau sa ma intorc sa imi cresc copilul in Romania posibila ?

Venituri salariale 24 oct 2019
Locuiesc si lucrez de 6 ani in Germania si prietena mea de cetatenie Ungureasca a ramas insarcinata , avand in vedere ca primit un bebe ne-am gandit sa ne mutam inapoi in Romania in casa parinteasca , este posibil in situatia mea sa am acces la indemnizatia pentru copil ?Dac da ce am de facut exact
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului coroborat cu Ordinul nr. 1474/2011, pentru a beneficia de indemnizatie in Romania, este necesar ca persoana beneficiara sa fi obtinut venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului in Romania.

  Ordinul mentionat prevede ca, in situatia in care stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului a fost realizat in intregime in strainatate, persoana care a desfasurat activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se va supune legislatie din statul membru respectiv. Asadar, daca ati obtinut venituri in afara tarii 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in statul respectiv.

  Doar in situatia in care ati obtinut o perioada din cele 12 luni venituri si in Romania, atunci se va aplica principiul totalizarii perioadelor de activitate si veti putea beneficia de indemnizatie in tara, fiind luate in considerare veniturile obtinute atat in Romania, cat si in afara tarii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide