</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia de crestere a copilului

Venituri salariale 13 sept 2019
Buna ziua sotia mea o incasat in prima luna indemnizatia de crestere a copilului de 1766 lei si in a doua luna 1546 lei. Nu trebuie sa fie indemnizatia fixa in fiecare luna? Sau variaza De la luna la luna?
 • Maria Ciudin 16 sept 2019

  Buna ziua,

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este fixa si se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

  Asadar, in situatia in care in luna nasterii copilului sotia dumneavoastra a beneficiat de indemnizatie de maternitate, aceste venituri au fost cumulate cu veniturile aferente zilelor lucrate din luna respectiva. Pe parcursul concediului pentru cresterea copilului, indemnizatia va ramane aceeasi cu cea primita in luna a doua.

  Totodata, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor, mai exista posibilitatea recalcularii indemnizatiei, in situatia in care cuantumul a fost stabilit eronat. Recalcularea poate fi facuta din oficiu, atunci cand agentia de prestatii sociale se autosesizeaza.

  Speram ca informatiile de mai susa sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide