</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia crestere copil

Venituri salariale 06 feb 2021
Pot benefica de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani pentru bebe 2 daca eu am fost in concediu de maternitate cu bebe 1 pana in ianuarie 2021 si bebe 2 se naste in martie 2021 dar eu am o luna si ceva (din ianuarie pana in martie in care nu am venituri deoarece nu am loc de munca).
 • Andreea Ionescu 25 feb 2021

  Buna ziua,

  Pentru cel de-al doilea copil se va analiza din nou daca sunt indeplinite conditiile pentru concediul si indemnizatia de crestere a copilului, conform OUG 111/2010.

  De concediul si indemnizatia de crestere a copilului poate beneficia oricare dintre parinti daca, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, a obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente ,venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura supuse impozitului pe venit.

   

  Perioada in care ati beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului constituie stagiu de cotizare asimilat .Asadar, se va lua in considerare la stabilirea celor 12 luni. Astfel, este obligatoriu sa va intoarceti la lucru pentru a beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil. Mai mult, mentionam ca pentru calculul indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil se va proceda in felul urmator:

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului. Prin urmare, la calculul indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil va fi luata in considerare indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil.

   

  Daca in urma operatiei rezulta un cuantum mai mic decat al indemnizatiei obtinute pentru primul copil, se acorda automat acelasi cuantum al indemnizatiei. Conditia pentru atribuirea acestui beneficiu este ca nasterea celui de-al doilea copil sa aiba loc intr-un interval de cel mult 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil.

  Cum in cazul dumneavoastra aceasta din urma conditie este indeplinita, daca in urma calculului realizat conform regulii generale va rezulta o indemnizatie mai mica decat cea pe care ati primit-o pentru primul copil, pentru al doilea copil veti primi aceeasi indemnziatie pe care ati primit-o pentru primul copil.

  Va invitam sa utilizati platforma noastra pentru calculul indemnizatiei: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil

 • Ramona B 06 feb 2021 Adica eu bebe 1 am intrat in maternitate  datorita faptului ca in ultimele 24 anterior  nasterii lui am avut venituri salariale dar si facultate si mi s-au cumulat..eu pe timpul sarcinii nu am avut angajator si nu am intrat in maternitate  direct din campul muncii..Si in ianuarie  2021 s.a terminat maternitate dar eu in martie  nasc pe bebe 2 si intrebarea este daca eu pot beneficia  si pentru bebe 2 de indemnizatie  crestere  copil desi eu o luna si ceva nu am venituri si bebe 2 nu s.a nascut in timpul maternitatii cu primul bebe? Adica se considera venit indemnizatia  de la bebe 1 pentru acordarea indemnizatie pentru bebe 2? Caci eu in ultimele  24 de luni am fost in maternitate  cu bebe 1 deci ast
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide