</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizarie Crestere Copil pentru mama cu venit in Anglia (10 luni) + 2 luni venit in Romania in ultimele 12 luni dinaintea nasterii?

Concedii 02 ian 2020
Sunt insarcinata si lucreaz in Anglia(cu contract de 1.5 an);urmeaza ca pe 14 Aprilie 2020 sa ma angajez in Romania,pe pozitia Marketing Assistant.Data nasterii este 14 Iulie 2020.Voi naste in Anglia insa revin DE TOT in Romania pe 1 August.Pot beneficia de Indemnizatie Crestere Copil?
 • Maria Ciudin 03 ian 2020

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 si Ordinului nr. 1474/2011, in situatia in care o persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe perioada de dinaintea nasterii copilului, se vor aplica prevederile Regulamentului European nr. 883/2004. Astfel, daca solicitantul a desfasurat o perioada din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii activitate profesionala intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia si o perioada inaintea nasterii a desfasurat activitate profesionala in Romania, se va aplica principiul european al totalizarii perioadelor de activitate, iar persoana poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

  Legislatia in vigoare nu prevede un termen al perioadei in care persoana trebuie sa obtina venituri in Romania pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. In calitate de solicitant al indemnizatiei, trebuie depus un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. Dosarul trebuie sa cuprinda:

  • cerere-tip
  • actul de identitate al solicitantului - original si copie
  • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
  • certificatul de nastere al copilului - original si copie
  • certificatul de casatorie - original si copie
  • adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator, atat din tara, cat si din strainatate, din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului
  • decizia de incetare a activitatii din strainatate si decizia de suspendare a activitatii din tara
  • extras de cont bancar, in situatia in care se solicita virarea indemnizatiei in cont bancar
  • dosar cu sina

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

  • Alex Sirbu 26 mai 2020

   Buna ziua,

   Sotia lucreaza in Uk iar eu lucrez in Romania.

   Ar trebui sa nasca In Iunie , doar ca ar vrea sa nasca acolo.

   Ca sa pot primi eu indemnizatia de crestere a copilului,  trebuie neaparat ca sa nasca in Romania ?Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide