</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizaţie creştere copil

Venituri salariale 12 sept 2019
Sunt cetaţeanca a Romaniei, insa soţul e cetacean al Ucrainei pot sa beneficiez de indemnizaţie creştere copil, daca nu am lucrat şi nici nu lucrez in Romania???
 • Maria Ciudin 12 sept 2019

  Buna ziua,

  Solutia este prevazuta in Ordinul nr. 1474/2011. Astfel, o persoana a realizat timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului activitati profesionale in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spatiului Economic European (SEE) sau Elvetia. Conform Ordinului, in acest caz, "persoana care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se supune legislatiei din statul membru respectiv".

  Persoanele care desfasoara/au desfasurat activitati profesionale in alte state membre UE au dreptul la prestatiile familiale acordate de acele state membre, nefiind supuse legislatiei romane, ci legislatiei statului in care desfasoara/au desfasurat activitatile profesionale. Asadar, in aceasta situatie, nu puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide