</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

In urma somajului tehnic, angajatorul a decis sa-mi ia 4 zile din concediul de odihna. Este legal acest lucru?

Venituri salariale 24 iun 2020
 • Rares Popescu 26 iun 2020

  Buna ziua,

  Somajul tehnic reprezinta reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Aceasta masura se aplica in baza unei decizii emise de angajator si presupune suspendarea contractelor individuale de munca.

  Pe perioada suspendarii contractelor individuale de munca in baza somajului tehnic, salariatii nu presteaza munca si nu pot beneficia de concediu de odihna.

  Potrivit art. 145 din Codul Muncii, concediul de odihna anual se acorda tuturor salariatilor si are o durata minima de 20 de zile lucratoare. Totusi, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata, astfel ca nu se pot acorda acelasi numar de zile lucratoare de concediu de odihna daca persoana nu a desfasurat activitate pe parcursul intregului an, intrucat a avut contractul individual de munca suspendat in temeiul somajului tehnic.

  Concediul de odihna se acorda in urma unei cereri intocmite de angajat si inaintata angajatorului, in functie de programarea individuala sau colectiva realizata la nivelul intreprinderii.     

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide